Om oss Konventioner Intervjuer Artiklar Nyheter Arkiv Kontakt

 
Namn
Lösenord
 
The Swedish Disability Federation
SHIA
Un Human rights
Plattform Handicap & Ontwikkelingssamenwerking
European Disability forum
Hjemmeside om handicappolitik
Action on Disability and Development
Handicap International
Dutch Coalition on Disability and Development
International Disability and Development Consortium
Rehabilitation International
Institute on Independet living
Disability and the United Nations
National Council on Disability
Americans with Disabilities Act
World Blind Union
17 Jul 2007    
Erfarenheter av funktionshinder

Konferens 21 september, hörsalen
Mångkulturellt centrum 9.30-16.00

Om tillgänglighet, omsorg och bemötande av personer med utländsk bakgrund med funktionshinder.

Farhad Jahanmahan, från IFKF (Institutet för kurder med funktionshinder i Sverige), presenterar sin rapport om funktionshindrade kurders erfarenheter presenteras. Konferensen som stöds av Allmänna arvsfonden tar upp pågående arbete och tidigare erfarenheter av arbete med antidiskriminering, bemötande och hur myndigheter och intresseorganisationer ser på dessa frågor.

Boka datumet 21 september redan nu!
Detaljprogram och anmälningsinformation kommer att finnas på Mångkulturellt centrums webbsida i slutet av augusti. Vi tar ut en liten deltagaravgift om 170 kr för konferenslunch och två kaffepauser med förfriskningar.

Kontaktperson; Mikael Morberg, 531 705 34

För vem?
Konferensen riktar sig till organisationer, föreningsliv och till aktörer inom landsting, kommun
(t ex LSS-handläggare, tillgänglighetssamordnare, syncentraler, rehabilitering) och representanter från till exempel Försäkringskassan, Skolverket, AMS, Socialdepartementet, Socialstyrelsen, och forskningsinstitutioner.

Om vad?
Konferensen tar avstamp i rapportens material, fallbeskrivningar och frågeställningar och relaterar till pågående samhällsarbete och tidigare erfarenheter inom området. Vi diskuterar myndighetssamverkan, kultur och etnicitet, språk och kommunikation, behovet av samhällsvägledning, synen på handikapp, generationers värderingsförändringar och familjers och individers kris och sorg.

Rapporten presenteras inledningsvis av författaren Farhad Jahanmahan. Jamie Bolling, forskare vid Institutet för handikappvetenskap presenterar sin utvärdering av arbete mot rasism, främlingsfientlighet, diskriminering och homofobi riktad till personer med funktionshinder (2000-2006). En utvärdering på uppdrag av Arvsfonden.Under dagen planeras två panelsamtal, dels med personer med egna erfarenheter av funktionshinder och arbete inom handikapprörelsen och dels med företrädare från myndigheter. Efter lunch ingår en workshop där samtliga deltagare inbjuds att aktivt delta i gruppdiskussioner.

Bland de inbjudna finns Susanne Berg. forskare vid Leeds universitet, Lars Lindberg , kansliråd på socialdepartementet, Helena Johansson skribent och administratör www.funktionshinder.se tillgänglighetssamordnare Ann Bjellert och utvecklingschef Helena Rojas Lundgren från Botkyrka kommun, en av landets mest mångkulturella kommuner som arbetar mycket aktivt med tillgänglighetsfrågor, antidiskriminering och mångfald.

Välkommen!

 
© 2006 Institutet för kurder med funktionshinder i Sverige - IFKF      |     Kontakt      |   Design by Chia
Kurdiska